SİİRT / MERKEZ - Şehit Davut İlbaş İlkokulu

OYUNLA ÇIKTIM YOLA - eTwinning Projesi

Projemizde pandemiden dolayı evde vakit geçirmek zorunda kalan öğrencilerimizi zeka oyunlarıyla tanıştırmak, aynı zamanda aile bireylerine de öğreterek onlarla birlikte oynamalarını sağlamak.

Ailesiyle kaliteli zaman geçiren çocuklarınızın duygusal ve zihinsel işlevlerini olumlu yönde etkilenecektir. Akıl ve zeka oyunlarının temeli problem çözmedir. Böylece öğrencilerin farklı bakış açısı, hızlı ve doğru karar verme, uzamsal yetenekleri, geometrik düşünme düzeyleri, akıl yürütme becerileri geliştiği gibi muhakeme becerileri, analiz, sentez, neden-sonuç ilişkisi kurma, çok yönlü düşünebilme becerileri de gelişir. Böylece öğrencilerin akademik başarısına olumlu katkı sağlar ,iletişim ve sosyal becerileri artar. Öğrenciler kendi yeteneklerini keşfederler. Özgüvenleri artar. Geleceğin eğitim metodu olarak tanımlanan ve yakın gelecekte tüm öğrencilerimizin hayatına girmesi beklenen zeka oyunları derslerimizin olmazsa olmazı olacağına inancımız sonsuzdur. Bu inancımızdan hareketle projeye okulumuz öğretmenlerinden Fatma Aydın KAYAR ve sınıfı anasınıfı öğretmenlerimizden Ş.Başak GÖKTEKİN ve sınıfı projeyi ortak olarak yürütmektedir. Projemiz okul öğrencilerine zengin akıl zeka oyun içeriği sunmakla beraber ailelerin çocuklarla kaliteli vakit geçirmesine de olanak sağlamaktadır. Projenin önemli katkılarından biri de teknoloji okuryazarlığı düşük bir çevre okulunda akıllı tahtada uygulanacak çeşitli oyunları oynayarak teknolojik farkındalık sağlamaktır.

12-03-2021

Yayın: 12.03.2021 - Güncelleme: 12.03.2021 14:03 - Görüntülenme: 303